Gå til hovedindhold

Evia på Schæffergården

Evia overtager Schæffergården i Gentofte for at omdanne den til Danmarks første eksklusive servicerede boliger for seniorer.

Evia har indgået en aftale med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde om at overtage Schæffergården og omdanne den til boliger og eksklusive faciliteter.

Schæffergården ligger i Gentofte Kommune - nærmere bestemt Jægersborg - tæt på Dyrehaven og det naturskønne naturområde, Hundesømosen, og i kort afstand til byliv og gode indkøbsmuligheder i både Charlottenlund, Ordrup, Gentofte og Lyngby.

Schæffergården har en lang og spændende historie bag sig. Oprindelig hed området Ibstrup. Der lå en gård på stedet, der i 1400-tallet blev købt af Dronning Margrethe I. I 1609 byggede Christian IV et slot på den del af området, der i dag huser Jægersborg Kaserne. Slottet blev brugt til gæster og selskaber, og senere hen, under Christian V, blev det udgangspunkt for grandiose jagtselskaber. Selve hovedbygningen på Schæffergården, i dag omtalt som jagtslottet, blev opført i 1755 af tyskfødte Schæffer, der var mester for datidens fornemmeste rokokointeriør, herunder Moltkes Palæ på Amalienborg. I 1830erne blev den smukke patricierejendom Villa Helene opført.

De smukke og historiske bygninger får nu nyt liv med udviklingen af Evias eksklusive servicerede boliger og de fællesfaciliteter, som restaurant, café, pool, spa og træning, der hører med til en Evia bolig. Udviklingen sker i tæt samarbejde med Gentofte Kommune og med involvering af fredningsmyndighederne og andre relevante parter, så der kan skabes attraktive boliger og skønne faciliteter for fremtidige ejere og gæster - med respekt for historien og i smukt samspil med søen, parken og det fine lokalområde.

Bestyrelsesformand i Evia og direktør for PFA Ejendomme, Michael Bruhn, er begejstret for at kunne dele nyheden: "Schæffergården er en helt unik perle i Gentofte med en lang historie. Jeg er meget glad for, at Schæffergården er den første beliggenhed vi kan offentliggøre for vores nye servicerede seniorboligkoncept - Evia Living."

Nick Sanderson, der er CEO og stifter af Audley Group, der sammen med PFA ejer Evia, har mere end 20 års erfaring med at udvikle og drive servicerede boliger til seniorer i England. Han var slet ikke i tvivl, da han besøgte Schæffergården første gang: "Schæffergården vil være den perfekte ramme for vores første projekt i Danmark. Vi har mange års erfaring i England med bevaring og udvikling af fredede bygninger til attraktive boliger og faciliteter, som giver ejerne mulighed for at leve et frit og uafhængigt liv i trygge rammer og samtidig bidrager positivt til lokalsamfundet. "

Næste skridt er et samarbejde med Gentofte Kommune, fredningsmyndighederne og andre interessenter om udviklingen af det plangrundlag, der skal gøre det muligt at omdanne Schæffergården til attraktive boliger og eksklusive fællesfaciliteter. Undervejs bliver naboer og andre interesserede inviteret til en nærmere dialog.

Her på websitet, i vores nyhedsbrev og på vores sociale medier, vil vi løbende fortælle om udviklingen. Når selve byggeriet starter, vil alle, der er interesserede, også kunne følge det, ligesom vi fortæller, hvornår vi kan sætte de første Evia boliger på Schæffergården til salg.

Andre nyheder

Flere nyheder