Gå til hovedindhold

En Evia bolig er en helt særlig bolig

Den bedste rumfordeling, de smukkeste arkitektoniske linjer, udsøgte materialer og den optimale belysning er nogle af de bærende elementer i det arbejde, vi er i gang med, i samarbejde med arkitekt og indretningsdesigner David Thulstrup.

x m2 og x værelser
Lejlighedstype A

Vores ambition om sammen med David at skabe stemningsfulde rum, der er funktionelle, komfortable, enkle, moderne og fleksible har stor indflydelse på de krav, vi stiller til udseendet og indretningen af en Evia bolig. Samtidig har vi et ønske om at skabe visuelle forbindelser mellem de forskellige rum, og det gør f.eks., at der skal tænkes på linjer og akser, så køkken og bad hænger smukt sammen med resten af boligen.

På tegningen foroven ses et eksempel på rumfordeling i de mindste Evia-boliger. Her byder entréen velkommen med gode opbevaringsløsninger og adgang til stue og badeværelse. Bad og soveværelse ligger i forlængelse af hinanden, og i soveværelset er skabspladsen tænkt ind fra starten. I de små lejligheder vil badeværelset rumme en kombineret vaskemaskine og tørretumbler, hvor der i de større lejligheder vil være et egentligt bryggers. Køkkenet er designet med en kerne, der sikrer et smukt og funktionelt køkken i de små lejligheder og bliver udbygget med mere skabs- og bordplads i de større lejligheder.

For at sikre den smukke sammenhæng på tværs i boligen arbejder vi med at lade linjer og materialevalg fra køkkenet, som f.eks. nuancer på bordpladen, skuffer og skaber, gå igen fra gulvet i entréen til fliserne på badeværelset, og i dørhåndtag, vindueskarme og skabsløsninger. Det bliver ikke kun elegant, men skaber også ro for øjet og understreger følelsen af hjemlighed.

Belysning har vi et særligt fokus på, for vi ved, hvor vigtigt lys er for menneskers livskvalitet. Det er ofte en overset parameter i boligudvikling, men en meget vigtig dimension for trivsel efterfølgende. Nogle mennesker bliver mere påvirket af lyset end andre, men fælles for os alle er, at døgnrytmen og en god nattesøvn er påvirket af det lys, vi udsættes for i løbet af døgnet. Jo ældre vi bliver, jo vigtigere er den rette belysning. I løbet af dagen skal vi have så meget dagslys som muligt, men der skal også være nok lys, når mørket falder på, og lyset skal kunne dæmpes, så det følger den naturlige døgnrytme. I en Evia bolig sikrer vi en god grundbelysning, der kan justeres efter behov. Så skal man som ejer blot supplere med yndlingslamperne for at skabe stemning og hygge.

Til arbejdet med at udvikle smukke og funktionelle løsninger til især køkken men også til badeværelset og opbevaring, har vi valgt Kustomhouse, der er kendt for at skabe eksklusive personlige snedkerkøkkener i kompromisløs kvalitet. Alle deres løsninger bliver designet på danske tegnestuer og produceret på danske fabrikker i rå og ædle kvalitetsmaterialer, der trækker tråde tilbage til oldtiden og den barske nordiske natur. Produktionen i Danmark giver os ikke kun mulighed for at sikre en høj kvalitet, men også at sikre bæredygtighed hele vejen igennem. Begge dele er væsentlige værdier for Evia og vigtige parametre for helhedsoplevelsen af boligen.

En Evia bolig skal først og fremmest være et smukt og rart sted at leve, men den skal også kunne udvikle sig med de behov, der måtte opstå gennem tiden. Det er nemlig meningen, at man som boligejer kan være sikker på, at man kan leve et frit og uafhængigt liv i sin egen bolig, uanset hvilke udfordringer livet må byde på. En sådan fleksibilitet i en bolig kan ofte være med til at gøre indretningen både grim og klodset, men i en Evia bolig skal fleksibiliteten være usynlig, og det er netop dette krav, der har været et omdrejningspunkt i udviklingen af den løsning for køkken og for bad, som vi har udviklet sammen med David Thulstrup og Kustomhouse. Her er det nemlig designet således, at indretningen er smuk og gennemtænkt, og den kan tilpasses, hvis det bliver nødvendigt, og stadig se elegant og ordentligt ud. Så har man frihed til selv at bestemme, hvordan man vil bo, og det er netop essensen i Evia Living.

Andre nyheder

Flere nyheder